Ozon Apparaat Type O-03 / O-06 / O-10

l-k-03 

1.1 Algemeen

Ozon (O3) is een bijzonder krachtige oxydator, die help om vijverwater geschikt te houden voor vissen.
Zuurstof (O2) is een goede oxydator echter is Ozon vele malen sneller en daardoor effectiever. Ozon is een molecuul dat is opgebouwd uit 3 zuurstofatomen terwijl het molecuul zuurstof zelf is opgebouwd uit twee zuurstofatomen. Dit extra zuurstofatoom geeft de grote oxidatiekracht.

Ozon komt ook in de natuur voor, zoals de ozonlaag op grote hoogte die bescherming biedt tegen schadelijke straling van de zon of ozon dat in de natuur geroken wordt vlak na een onweersbui. Dit laatste is ook de aanwijzing hoe Ozon gemaakt kan worden nl. het voeren van lucht door een “stille” elektrische lading.
Ozon helpt in sterke mate om de werking van reducerende stoffen (bacterien en ziektekiemen) deels of geheel teniet te doen. Hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij.
Let wel, ozonapparatuur is geen oplossing voor alle problemen. U kunt van een slechte vijver door middel van ozon geen goede vijver maken. Wel kunt u natuurlijke processen sneller laten verlopen waardoor overbezetting met vis, waar bijna iedere vijverhouder zichzelf mee plaagt, de waterkwaliteit in positieve zin sterk beïnvloed wordt.
Ook wanneer met ozon gewerkt wordt is een goedwerkend biologisch filter onontbeerlijk.
 

 • Ozonisator Industrie
  Ozonisator Industrie
 • Ozonisator O-03
  Ozonisator O-03
 • Ozonisator O-06
  Ozonisator O-06
 • O-10
  O-10