Legionella

5001 
 
 

Hoe veilig is uw leefomgeving? 

Algemeen:     Legionella 

Micro-organismen variërend van bacteriën en virussen tot algen en protozoa- kunnen in een bepaalde omgeving door ultraviolet ( UV-C ) licht worden gedood of onschadelijk worden gemaakt.In het elektromagnetisch spectrum is ultraviolet het gedeelte liggende tussen röntgenstraling en zichtbaar licht; ofwel tussen 195 nanometer en 395 nanometer. 

Door middel van elektrische energie wordt UV-C licht geproduceerd:Type RVS-5001-SP, die door de electrode wordt geïoniseerd en waardoor UV-C licht ontstaat. 

Bij toepassing van UV-C licht wordt het DNA van de micro-organismen verandert, doordat het UV-C licht door de celwand en het cytoplasma dringt en zodoende kan het micro-organismen zich niet meer vermenigvuldigen.Micro-organismen zijn alle bacteriën, virussen en sporen die zich in het water bevinden, dus ook de beruchte legionellabacterie.

Een cel wordt als dood beschouwd, als deze zich niet meer kan vermenigvuldigen. De meest kritieke functie van UV-C desinfectie is de UV-C dosering.Het is belangrijk dat de lampen de optimale ultraviolette energie afgeven en dat het systeem de juiste afmeting heeft.

De doorstroom hoeveelheid is de bepalende factor en dient goed afgestemd te zijn op de hoeveelheid die het systeem aankan. De contacttijd is namelijk direct evenredig aan de dosering. Het meest effectief is een UV-C installatie als deze direct voor het tappunt wordt opgenomen.

Wanneer een UV-C installatie wordt opgenomen in het circulatiesysteem, dan wordt de eventuele vorming van bio film en groei van micro-organismen er in wel vertraagd maar blijft echter wel mogelijk. Door circulatie wordt eventueel vrijkomende micro-organismen wel direct gedood.

Een directe en relatief goedkope bescherming kan worden gerealiseerd door een lampbescherming aan te brengen om de bestaande lampen.De lampbescherming bestaat uit een dunne, onbreekbare, speciaal ontwikkelde beschermhoes, die de lamp geheel omsluit, zodat in geval van breuk het glas en de fosfor in de beschermhoes blijven en het water niet verontreinigen.

Onze beschermhoes voldoet aan de eisen

volgens BS6062 & DIN 52290 Part 2. Officiële gezondheidinstanties bevelen deze nieuwe bescherming dringend aan. 

NETSPANNING: 230 VAC - +/- 10% OPGENOMEN VERMOGEN

25 WATTWATERDOORSTROMING : CA. 5.000 LITER PER UURWATERZIJDIGE AANSLUITMATEN : DN40 (ISO). 

Diverse vermogens op aanvraag Type en zetfouten voorbehouden

  • RVS 5001 SP / L
    RVS 5001 SP / L

    Type : RVS 5001 SP / L

    Behuizing in RVS 316 L uitgevoerd
    NETSPANNING : 230 VAC - +/- 10% - 50 HzOPGENOMEN VERMOGEN : 25 WATTWATERDOORSTROMING : Ca. 5.000 LITER PER UURWATERZIJDIGE AANSLUITMATEN : DN40 (ISO).GEWICHT : 9…